Despre Universitate

Conducerea

Facultăți & Departamente

Activitate de cercetare

Evenimente


Admitere

Programul academic

Oficiul de relații internaționale

Centrul de Consiliere

CĂUTARE

Bibliotecă & Publicații

Editura universității

Imagini din universitate

Licitatii

Studenți / Regulamente

Resurse WEB

a

Documente&regulamente

Scoala doctorală

Concursuri didactice

 Asociatii studentesti · Regulament activitate profesioala · Regulament burse · Regulament taxe · Credite transferabile · Regulament examene · Pagini Web

Asociatia Absolventilor Universitatii "Petru Maior"   

LIGA STUDEN?ILOR

"LIGA STUDEN?ILOR" din Universitatea "Petru Maior" din Târgu-Mures functioneaza ca persoana juridica conform Statutului si a Deciziei judecatoresti .

Este o organizatie independenta în cadrul careia se pot reuni prin libera adeziune studentii Universitatii "Petru Maior", indiferent de nationalitate , sex, convingeri si apartenenta politica sau confesiune religioasa. Are o activitate independenta , nesubordonata nici unui partid politic. Garanteaza si apara exercitarea dreptului sindical si libertatea de opinie a studentilor confom Constitutiei României.

Relatiile dintre "Liga studentilor" si conducerea Universitatii Petru Maior sunt reglementate de Constitutia României si Regulamentul de Ordine Interioara al Universitatii.

"Liga studentilor" urmareste promovarea si apararea demnitatii , drepturilor si intereselor membrilor sai, participarea activa si constructiva la viata academica din Universitatea Petru Maior si Centrul Universitar Târgu-Mures, asigurarea cadrului de desfasurare a activitatilor sociale si cultural-artistice. Propaga solidaritatea , colegialitatea si întrajutorarea în relatiile dintre membrii acesteia; stimuleaza initiativa creatoare a studentilor , spiritul inovator , promovarea la concursuri internationale; reprezinta interesele membrilor sai în fata conducerii UniversitatiiPetru Maior, autoritatilor si organelor puterii legistlative , executive si judecatoresti ,cât si a organizatiilor si institutiilor sociale; sustinerea drepturilor studentilor de a avea acces liber la toate sursele de informare si documentare interne si internationale;

  ASOCIA?IA "GHEORGHE I. BRATIANU"

Asociatia "Gheorghe I. Bratianu" a fost fondata în luna decembrie 1996, de catre prima generatie de studenti la profilul Istorie - Engleza din cadrul Facultatii de atiinte si Litere. Scopul acestei asociatii este acela de a stimula activitatea stiintifica, munca de echipa, schimbul de experienta si consolidarea relatiilor cu studentii de la universitatile de profil socio-uman din tara.

Activitatea asociatiei se reflecta în cercurile stiintifice organizate regulat, participarea studentilor mureseni la sesiunile studentesti de comunicari organizate de diferitele centre universitare de profil din tara. De asemenea, Asociatia "Gh.I.Bratianu"a organizat pâna în acest moment doua sesiuni nationale de comunicari pe teme de istorie în anii 1998 si 2000. La aceste manifestari au participat studenti de la universitatile din Alba Iulia, Cluj Napoca, Constanta, Oradea, Sibiu, Timisoara. 

Întreaga activitate stiintifica a membrilor asociatiei este cuprinsa în revista "Caietele Bratianu", din care au fost deja lansate doua numere.

Asociatia "Gh.I.Bratianu" îsi propune si pe viitor sa continue activitatea stiintifica, promovând o deschidere fata de celelalte universitati din tara, consolidarea relatiilor atât la nivel individual cât mai ales profesional. De asemenea se urmareste continuarea activitatii publicistice prin aparitia "Caietelor Bratianu" precum si prin atragerea unui numar sporit de studenti-participanti la manifestarile stiintifice. 
 

AIESEC reprezinta platforma internationala de oportunitati care ofera tinerilor posibilitatea sa-si descopere si sa-si dezvolte potentialul pentru a avea impact pozitiv în societate.

În acest scop, AIESEC creaza anual peste 5000 de pozitii de conducere, organizeaza peste 350 de conferinte, deruleaza programul Exchange prin care ofera peste 3500 de oportunitati de a lucra si trai în strainatate.


Prezenta în peste 800 de universitati din 92 de tari, AIESEC da oportunitatea studentilor sa: 
- Dezvolte calitati de lider 
- Dobândeasca abilitati practice 
- Câstige
experienta de lucru în strainatate 
- Creeze o retea de contacte
- Sa se cunoasca pe sine si viitorul lor

 

Experiente de lucru în strainatate

Stagiul de practica international este cea mai intensa experienta de învatare pe care o oferim, fiind elementul care conecteaza reteaua noastra globala. În fiecare an, punem la dispozitia membrilor nostri oportunitatea de a trai si de a lucra într-o tara straina, în domeniul managementului, tehnologiei informatiei, educatiei, si a dezvoltarii sociale.

Tipuri de stagii de practica:

- Management – stagii legate de domeniile administratiei, finantelor, marketing-ului, management-ului de proiect si resurselor umane.

- Dezvoltare sociala – stagiile se desfasoara de obicei în organizatii non-guvernamentale si sunt strâns legate de problemele locale ale comunitatii.

- Tehnic – stagii legate de dezvoltarea site-urilor web, scrierea de software, retele, baze de date, dar si în unele domenii ale ingineriei.

- Educatie – stagii de practica derulate în scoli sau universitati sub forma predarii de cursuri sau consilierii în sectorul educatiei.

Conferintele

Conferinta AIESEC este momentul când pasiunea si responsabilitatea membrilor nostri, puterea viziunii si forta retelei noastre se reunesc pentru a crea o intensa experienta de învatare. În fiecare an, organizam si oferim peste 350 de conferinte nationale si internationale.
Pentru AIESEC, conferinta reprezinta o oportunitate de a-si instrui membri, de a dezvolta strategii, de a aborda noi probleme si de a intra în contact cu partenerii.
Pentru studenti, este o sansa de a-si însusi noi cunostinte, de a-si crea o retea personala de contacte, de a dovedi calitati de lider si de a se distra.

 

Oportunitatile de Leadership

Cultivarea calitatilor de lider este modul de baza prin care abordam descoperirea si dezvoltarea potentialului tinerilor. Reusim sa facem asta oferind peste 5000 de experiente practice de conducere si de asemenea prin dobândirea de abilitati teoretice si practice în cele peste 350 de conferinte si mii de activitati care se desfasoara anual.
Faptul ca aceasta organizatie globala, cu peste 18.000 de membri în 92 de tari si cu mai mult de 5000 de parteneri, e condusa de un grup de studenti este impresionant. Este însa si mai impresionant faptul ca întreaga conducere se schimba anual. Dar tocmai în acest fapt se gaseste unicitatea AIESEC. Ea îti da posibilitatea sa faci un pas în fata, sa iesi din multime si sa-ti asumi roluri de conducere
.

 

Descoperirea de sine

AIESEC intra în contact cu tinerii exact în momentul în care acestia se confrunta cu întrebarile si raspunsurile care le determina ambitia si obiectivele de viitor. Rolul AIESEC este de a oferi suport si experiente care schimba modul de gândire si dezvaluie adevaratul potential al tinerilor.

Constientizarea de sine

- Definirea obiectivelor – dorim ca membri nostri sa vada legatura între obiectivele personale si implicarea în AIESEC si sa-si dezvolte o disciplina bazata pe crearea de obiective.

- Crearea propriei viziuni – ajutam si încurajam dezvoltarea viziunilor prin punerea la dispozitie de informatii si/sau exercitii si discutii de formare.

- Îndrumarea membrilor – cultivam relatii bazate pe îndrumare, pentru a oferi ajutor prin evaluarea si orientarea ideilor si experientelor membrilor nostri

 

Retele

Retelele de învatare sunt comunitati ale membrilor actuali care intra în legatura cu alumni (fosti membri AIESEC), organizatii si profesionisti pentru a-si dezvolta capacitatile, cunostintele si reteaua de contacte, în domenii de interes comun. Aceasta comunicare se realizeaza atât pe cale virtuala, prin platforme on-line, cât si în mod fizic, prin stagii de practica, schimburi de experienta, conferinte si seminarii.

Contact:

AIESEC Tîrgu-Mures
Facultatea de atiinte Economice si Administrative, str. Livezeni, nr. 69, cam. C16
540566 Tîrgu-Mures
http://ro.aiesec.org

 

 

© Universitatea "Petru Maior" Târgu-Mureș